A A A K K K
для людей з порушеннями зору
1
3

Ніколи знову!

Дата: 08.05.2021 14:54
Кількість переглядів: 266

Шановні колеги, учні, друзі!

На календарі знову бачимо 8 та 9 травня,  що є приводом для згадок сумних подій 1939-1945 років.  

22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН проголосила ці дати Днями пам’яті та примирення, присвячені жертвам Другої світової війни. Також 9 травня – це День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 Ми з вами – нащадки воїнів, які зробили вирішальний внесок у завершення тих страшних днів, але при цьому наша Батьківщина зазнала чи не найбільших втрат. Важко сьогодні знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни. У ці дні ми згадуємо всіх тих, у кого ми у безкінечному боргу за наше життя, схиляємо свої голови  перед полеглими на полях битви, у концтаборах…

Невпинно наближається і той день, коли ми не матимемо жодного свідка Другої світової війни, тому закликаю кожного з вас у ці дні віддати шану та вклонитися нашим  живим ветеранам.

З великим почуттям відповідальності хочу звернутись до усіх визволителів, високоповажних ветеранів Великої Вітчизняної війни! Ми завжди пам’ятаємо, що 9 травня – це особливе для нашого народу свято Перемоги – іншого такого великого, і настільки вистражданого, у нас, мабуть, не знайти. Для нас, нині живущих, подвиг військового покоління – це приклад самопожертви та відваги, це суміш печалі й радості для нас усіх, пов’язаної зі спогадами буремних років війни, з весною, народженням та розквітом нового життя.  

Бажаю вам, дорогі ветерани, міцного здоров’я, довгих років життя, родинного затишку і тепла. Нехай зігріває всіх нас незгасне світло Перемоги, додає сил та наснаги для добрих справ в ім’я щасливого майбутнього рідної землі.

Пам’ятаймо, що перемога над нацизмом далась нам та усьому світові надзвичайно високою ціною!

З Днем пам’яті та примирення!

З Днем Перемоги!

               Директор Виноградівського ЗПЗСО ім.О.М.Соценка К.О.Цілинко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора