A A A K K K
для людей з порушеннями зору
1
3

Дні природничих наук у Виноградівському ЗПЗСО

Дата: 10.02.2021 14:47
Кількість переглядів: 661

05 та 08 лютого 2021року у Виноградівському ЗПЗСО ім.. О.М. Соценка пройшли дні природничих наук, протягом яких було проведено ряд заходів, основною метою яких було виховання любові до предметів природничого циклу, привернення уваги школярів до збереження природи, здорового способу життя, досягнень в галузі хімії, біології, географії, фізики, астрономії, основ здоров’я. 

Робота було організована так, щоб проведені заходи охоплювали різні сфери наук про природу, були цікавими й корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку учнів.

Так, учителем біології та основ здоров’я Іщенко Н.М. у 5-А класі проведено інтелектуальну подорож «Стежками царств живої природи».

 

У 7-х класах відбувся захист проєктів «Антинаркотична, антитютюнова та антиалкогольна реклама».

Учнями 9-х класів з теми «Біорізноманіття» презентовані реферати «Міжнародні кодекси номенклатур».

Учні Мелешко Л.М. на уроці основ здоров’я у 5-х класах розглянули аспекти безпечного спілкування в мережі Інтернет та віртуальну екскурсію у 8-х класах «Стежками природно-заповідного фонду України».

Учитель хімії Гутник Т.П. провела уроки-дослідження з використанням інтерактивних робочих листів Wizer.me у 10-х класах на тему «Альдегіди та їх властивості» та у 11-х класах «Кислоти. Кислотні дощі». Учні 11-х класів на захисті екологічних міні-проектів розглядали питання «Способи вирішення проблеми кислотних дощів».

Учнями 7-А класу (Мінасян А., Путренко В.) та 11-Б класів (Сухіна К., Гей Г., Полегенько С.) під керівництвом Гутник Т.П. та Іщенко Н.М. зібрано матеріали та створено відеофільм «Кімнатні рослини» ( http://drive.google.com/file/d/1vFH7Xza2ACYgGX-KXdUl7qaTTOrceDXs/view?usp=sharing) та відеоролик «Парк щасливих тварин», а також Кудревський А. (3-А клас) (керівник Мелешко Л.М.), Теленик В., (7-Б), Кононенко О. (9-А) (керівник Іщенко Н.М.), Теленик С. (11-Б) (керівник Гутник Т.П.) створили фотоальбом «Збереження біорізноманіття» (http://drive.google.com/file/d/1FBtzLHrTCgpnHFDt_MR86gSo1nQacWSv/view?usp=sharing) в рамках Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста - 2021». В цьому ж фестивалі прийняла участь і учениця 9-Б класу Кравченко Наталія (керівники Баденко А.А., Дубська С.Д.) із відеороликом «Олешківські піски»( http://drive.google.com/file/d/1jwW7zkMtaPWI3JdFXbl4IxPC3FR25W7i/view?usp=drivesdk).

Вчитель географії Дубська С.Д. у 10-х класах провела урок-подорож «Росія», в 11-х класах - урок-підготовку до ЗНО та у 8-х класах - перегляд відеофільму «Про несприятливі погодні явища в Україні».

Вчитель біології та основ здоров’я Баденко А.А. у 6-х класах здійснила урок-подорож на тему «Суцвіття» та урок-тренінг з основ здоров’я «Конфлікт, причини виникнення».

Вчитель фізики Коваленко М.І. зі своїми учнями працював  над проєктом 
"Автоматичне освітлення на базі arduino"

Цей проєкт дозволить автоматично включати і вимикати світло в приміщенні.  Система самостійно розпізнає рух людини за допомогою сенсорів і потім приймає рішення - включити або вимкнути світло. За таким принципом можна зробити освітлення де завгодно, причому не тільки освітлення, але і організувати роботу будь-яких електричних пристроїв. В якості контролера тут використовується версія Arduino Nano.

Декада наук закінчилася, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися.

МО природничих наук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора