A A A K K K
для людей з порушеннями зору
1
3

Новини

201110_112121

Дата: від до Скинути

Вітання випускникам з нагоди свята останнього дзвоника

Наші дорогі та чудові випускники, ви дійшли до фінішної позначки і змогли подолати всі перешкоди на шляху до повної середньої освіти. Ми, ваші класні керівники - Тетяна Вікторівна та Лариса Олександрівна, вітаємо вас і хочемо побажати вибрати правильний подальший шлях, не знати розгубленості та відчаю, завжди знаходити підтримку в близьких людях і стрімко рухатися до своїх цілей і мрій!

10:29 17.05.2022

Любіть красу своєї мови...

Любіть красу своєї мови, Звучання слів і запах слів: Це квітка ніжна і чудова З широких батьківських степів. Всі каравани знайдуть воду В краю пустель і злих негод: Як річка, з роду і до роду, Там мова з’єднує народ!

17:57 21.02.2022

День рідної мови у Виноградівському ліцеї

Наша рідна українська мова - одна з найбагатших, наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиновою, бо вона така ж красива , як народний символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня цієї пташки. Традиційно з нагоди Міжнародного дня рідної мови у Виноградівському ліцеї проведено низку заходів під гаслом " Як парость виноградної лози, плекайте мову", щоб ще раз долучитися вустами й серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої. Найграндіознішим, що ще більше об'єднало нашу шкільну родину, було написання диктанту Національної єдності( 11 класи) та флеш-акція " Наша мова калинова"( 8 класи)  Цікавий та змістовний конкурс знавців фразеологізмів  провели вчителі української мови й літератури Меркотан В.І. та Подлєсна С.Л. для учнів 7 класів. Перед початком конкурсу діти переглянули відеоролик " Історія формування української мови". Для учнів 6 -х класів проведено інтелектуальну гру " Мово рідна, слово рідне"( вчителі Колосова В.М., Подлєсна С.Л.). Не залишилися осторонь і учні 9-х класів. Зі своїми вчителями Пастернак А.Д. та Подлєсною С.Л. вони переглянули соціальний ролик"Спілкуймося українською", а потім долучилися до участі у квесті " Її величність - Мова". Для наймолодших, учнів 5-х класів, учителем Пастернак А.Д. була проведена вікторина" Кажуть, наша мова-солов'їна". З метою виховання гідного ставлення до вітчизняних пам'яток літератури й мистецтва для учнів 10 класів проведено урок духовності " Духовні святині рідного краю", на якому вчитель Колосова В.М. використала місцевий матеріал, зібраний гуртківцями. Останнє слово за собою залишили випускники ліцею та їхні вчителі Меркотан В.І. та Подлєсна С.Л. Своїм колом єднання" Україна- це мова єднання" вони дали зрозуміти, що їхньому поколінню випало складне й відповідальне завдання- продовжувати відроджувати українську мову, українську державність, націю. Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла всіма барвами мелодійного українського слова в нашому ліцеї. Вивчаючи рідну мову, ми виявляємо свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

10:34 21.02.2022

День єднання України у Виноградівському ліцеї

Україна... Вона в усьому, що нас оточує; в місяці, зорях, стежині, у кожному камінчику, деревці. Все це рідне і близьке кожному з нас. І червона калина, що росте на подвір'ї біля вашої оселі, і рушничок, вишитий старенькими бабусиними руками. Україна - це історія народу, який протягом багатьох віків боровся за свою свободу, незалежність та єдність.

17:46 16.02.2022

Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти

Шановні батьки! На сайті «Електронна реєстрація в заклади загальної середньої освіти» Ви маєте можливість подати заяву на вступ дитини до школи. Для цього необхідно зареєструватись на сайті, обрати заклад загальної середньої освіти, створити заявку та підтвердити її документами у закладі

13:13 15.02.2022

Педагогічні читання

10 лютого у Виноградівському ліцеї ім.О.М.Соценка були проведені педагогічні читання «В.О.Сухомлинський: діалог з сучасністю». Дана форма роботи була запропонована увазі педагогічного колективу в рамках підготовки до педагогічної ради «Модель сучасного конкурентноспроможного вчителя».  В процесі читань вчителі ще раз звернулися до одвічно актуальних ідей та настанов великого педагога і гуманіста В.О.Сухомлинського. 

09:38 11.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора